Reseptit

Suklaatorttu

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 13 Domino-keksiä
  • 0.5 dl juoksevaa rasvaa

täyte:

  • 4 keltuaista
  • 1 dl erikoishienoa Siro-sokeria
  • 1.5 rkl appelsiinilikööriä
  • 2 liivatelehteä
  • 0.5 dl vahvaa kahvia
  • 200 g tummaa suklaata
  • 100 g vähäsuolaista voita
  • 50 g hillottuja appelsiininkuoria
  • 4 valkuaista
  • 2 rkl erikoishienoa Siro-sokeria

koristeeksi:

  • valkosuklaamakeisia tai lumimanteleita
  • 100 g valkosuklaata

Valmistusohje

Suklaatorttu

1. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat juoksevalla rasvalla. Jauha keksit murusiksi tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon rasva ja painele seos vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

2. Erottele keltuaiset valkuaisista metalliseen tai lasiseen, mieluiten pyöreäpohjaiseen kulhoon. Lisää sokeri keltuaisiin, pane kulho kuumaan mutta ei kiehuvaan vesihauteeseen, ja vatkaa sähkövatkaimella noin 4 minuuttia. Sekoita joukkoon likööri. Nosta kulho kylmään vesihauteeseen ja vatkaa vielä nelisen minuuttia.

3. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Purista pehmennyt liivate kuivaksi ja sulata kuumaan kahviin. Paloittele suklaa kulhoon. Kaada päälle kuuma kahvi ja nosta kulho kuumaan vesihauteeseen. Sulata koko ajan sekoitellen. Sekoita joukkoon kuutioitu voi ja hillotut appelsiininkuoret. Sekoita suklaa keltuaisvaahtoon.

4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti suklaaseokseen. Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

5. Irrota kakku vuoasta ja koristele valkosuklaamakeisilla tai lumimanteleilla ja valkosuklaalastuilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.