Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaatryffelit

Usein jälkiruuaksi riittää kuppi kahvia ja hyvät suklaatryffelit.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Suklaatryffelit

  • 2 dl kuohukermaa
  • 300 g tummaa suklaata (70 %)
  • 50 g voita
  • 1 dl tomusokeria

pinnalle:

  • 1 dl kaakaojauhetta

Valmistusohje

Tee suklaatryffelit näin:

1. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia. Lisää hienonnettu suklaa. Sekoita varovasti. Lisää voi ja sokeri. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa seosta voimakkaasti puuhaarukalla kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä kylmässä yön yli.

3. Muovaa massasta kahdella lusikalla tai kertakäyttökäsineillä suojatuissa käsissä pallosia leivinpaperilla suojatulle pelille, jolle on seulottu kaakaota. Seulo päälle kaakaota ja pyörittele tryffeleitä kaakaossa. Aseta valmiit makeiset karamellivuokiin. Säilytä kylmässä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaatryffelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.