Suklaatryffelit
Usein jälkiruuaksi riittää kuppi kahvia ja hyvät suklaatryffelit.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Suklaatryffelit
- 2 dl kuohukermaa
- 300 g tummaa suklaata (70 %)
- 50 g voita
- 1 dl tomusokeria
pinnalle:
- 1 dl kaakaojauhetta
Valmistusohje
Tee suklaatryffelit näin:
1. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia. Lisää hienonnettu suklaa. Sekoita varovasti. Lisää voi ja sokeri. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa seosta voimakkaasti puuhaarukalla kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä kylmässä yön yli.
3. Muovaa massasta kahdella lusikalla tai kertakäyttökäsineillä suojatuissa käsissä pallosia leivinpaperilla suojatulle pelille, jolle on seulottu kaakaota. Seulo päälle kaakaota ja pyörittele tryffeleitä kaakaossa. Aseta valmiit makeiset karamellivuokiin. Säilytä kylmässä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaatryffelit