Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklainen unikonsiemenkakku

Suklainen unikonsiemenkakku terästetään aikuiseen makuun tilkalla konjakkia. Tuhdin suklainen kuorrutus viimeistelee makuelämyksen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

vuokaan:

  • 1-2 rkl voita
  • noin ½ dl korppujauhoja

Taikina:

  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 140 g unikonsiemeniä (7 kpl 22 g:n maustepusseja)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 5 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl konjakkia

kuorrutus:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 50 g voita

koristeeksi:

  • unikonsiemeniä tai suklaalastuja

Valmistusohje

Suklainen unikonsiemenkakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja korppujauhota 2 litran pyöreä kakkuvuoka. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja jäähdytä seos.

3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää munavaahtoon konjakki, jäähtynyt suklaaseos sekä siivilän läpi seulottu jauhoseos. Sekoita varovasti tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

4. Kypsennä unikonsiemenkakkua 150-asteisessa uunissa tunti. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä.

5. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa ja kaada seos jäähtyneelle kakulle. Voit koristella kakun unikonsiemenillä tai suklaalastuilla.

Lue myös: Suklaakakku maistuu kaikille – katso herkulliset reseptit!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Suolakinuski-suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklainen unikonsiemenkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.