Suklainen unikonsiemenkakku
Suklainen unikonsiemenkakku terästetään aikuiseen makuun tilkalla konjakkia. Tuhdin suklainen kuorrutus viimeistelee makuelämyksen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
vuokaan:
- 1-2 rkl voita
- noin ½ dl korppujauhoja
Taikina:
- 150 g voita
- 150 g tummaa suklaata
- 140 g unikonsiemeniä (7 kpl 22 g:n maustepusseja)
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 5 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl konjakkia
kuorrutus:
- 200 g tummaa suklaata
- 50 g voita
koristeeksi:
- unikonsiemeniä tai suklaalastuja
Valmistusohje
Suklainen unikonsiemenkakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele ja korppujauhota 2 litran pyöreä kakkuvuoka. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja jäähdytä seos.
3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää munavaahtoon konjakki, jäähtynyt suklaaseos sekä siivilän läpi seulottu jauhoseos. Sekoita varovasti tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
4. Kypsennä unikonsiemenkakkua 150-asteisessa uunissa tunti. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä.
5. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa ja kaada seos jäähtyneelle kakulle. Voit koristella kakun unikonsiemenillä tai suklaalastuilla.
Lue myös: Suklaakakku maistuu kaikille – katso herkulliset reseptit!
Lue myös Anna.fi/ruoka: Suolakinuski-suklaakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklainen unikonsiemenkakku