Suolainen panettone
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
- 1 pkt pekonia
- 0.5 dl öljyä ja pekonin rasva
Taikina
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl kultarusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä pilkottuina
- 5 dl hiivaleipäjauhoja
Pinnalle
- aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
Valmistusohje
Suolainen panettone maistuu vaikka salaatin kanssa. Se on myös mainio joululahja.
1. Suikaloi pekoni ja ruskista pannulla. Anna jäähtyä ja kaada joukkoon öljy.
2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva veteen. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Anna kohota vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.
3. Painele ilmakuplat taikinasta. Voitele korkeareunainen vuoka ja nosta taikina vuokaan. Kohota uudelleen noin 20 minuuttia. Suikaloi pinnalle aurinkokuivattuja tomaatteja ja paista panettonea 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kokeile myös muita suolaisia leivonnaisia:
Rosmariinifocaccia
Kreikkalaistyyppinen leipä
Saksanpähkinäpatonki
Ruoka.fi: Vuohenjuustomuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suolainen panettone