Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sushiriisi

Sushiriisi eli sumeshi on sushin valmistuksessa tärkein raaka-aine. Sushiriisi saa ominaismakunsa sushietikasta. Hyvin keitetty riisi tekee sushin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Sushiriisi

  • 2.5 dl sushiriisiä tai pyöreäjyväistä puuroriisiä
  • 3 dl vettä
  • noin 5 rkl sushietikkaa

Valmistusohje

Sushiriisi valmistuu näin:

Sushiriisi onnistuu, kunhan muistat huuhdella riisin huolella ennen valmistusta.

  1. Pese riisi kylmässä vedessä rutistelemalla varovasti. Vaihda vesi niin monta kertaa, ettei riisistä enää irtoa mitään ja vesi jää kirkkaaksi. Kaada viimeinen huuhteluvesi pois, laita riisit tilavaan kattilaan ja anna niiden vetäytyä 1/2-1 tuntia.
  2. Lisää kattilaan kylmä vesi. Kuumenna keskinkertaisella lämmöllä, kunnes riisi alkaa kiehua. Kun kiehuminen alkaa, lisää tehoa ja keitä riisiä täydellä teholla noin minuutti. Älä nosta kantta kesken keittämisen. Säädä lieden teho pienemmälle ja anna riisien kypsyä noin 10 minuuttia.
  3. Nosta kattila levyltä ja anna sen levätä kannen alla noin 10 minuuttia. Kypsien riisijyvien tulee tarttua toisiinsa.
  4. Kaada sushiriisi laakeaan kulhoon, pirskottele päälle noin 5 rkl sushietikkaa ja sekoita riisiä samalla ”leikkaamalla”.
  5. Valmista sushiriisiä ei kannata laittaa jääkaappiin, sillä riisi kovettuu kylmässä. Kun riisi on jäähtynyt, sushien valmistus voi alkaa.
sushitarjoilu
Sushi-tarjoilussa eri vuosikymmenten kattausarteet pääsevät loistoonsa. Kuva: Kristiina Kurronen

Katso myös: Mitä juoda sushin kanssa? Helpolla muistisäännöllä et mene vikaan

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sushia vasta-alkajalle

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sushiriisi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.