Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jogurtti-puolukkapiirakka

Jogurtti-puolukkapiirakka sopii yhtä hyvin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi. Makua siihen tuovat graham- ja ruisjauhot, puolukoiden kirpeyttä pehmentää vaniljalta maistuva jogurttitäyte.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Puolukkapiirakan pohja:

  • 1 kananmuna
  • ¾ sokeria
  • 100 g pullomargariinia
  • 2½ dl vehnäjauhoja (tai 1 dl grahamjauhoja ja 1½ dl vehnäjauhoja)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Jogurtti-puolukkapiirakan täyte:

  • 4 dl vaniljajogurttia (tai jogurttia ja 2 tl vaniljasokeria)
  • 2 kananmunaa
  • ½-1 dl sokeria (jogurtin makeudesta riippuen)
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 4 dl puolukoita

Valmistusohje

Jogurtti-puolukkapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa kananmuna ja sokeri sekaisin kulhossa, lisää joukkoon nestemäinen margariini.  Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri) erillisessä kulhossa ja lisää ne kananmuna-rasvaseokseen.  Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja ohuesti reunoille (vuoan halkaisija 30 cm).
  3. Sekoita täytettä varten kulhossa jogurtti, kananmunat, sokeri ja maissitärkkelys ja kaada jogurttiseos piirakkavuokaan.
  4. Ripottele täytteen päälle puolukat ja paista piirasta 200 asteessa 25-35 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Laita loppuvaiheessa piirakan päälle leivinpaperi, jos reunat uhkaavat tummua. Nauti jogurtti-puolukkapiirakka hieman jäähtyneenä kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Vinkki: Puolukka sopii puuroon ja piirakkaan

Lue myös Anna.fi: Puolukka on todellinen terveyspommi – katso tästä herkulliset puolukkareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jogurtti-puolukkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.