Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Synttärikakku lasissa

Tämä synttärikakku maistuu marengilta, mustaherukkahyytelöltä ja suussa sulavalta kauratoscalta. Kokoa kakku lasiin tai tee siitä kokonainen kakku. Tästä saat ohjeet molempiin versioihin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Marengit

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 150 g mantelirouhetta

Pellille

  • perunajauhoja

Mustaherukkahyytelö

  • 4 liivatelehteä
  • 4 dl mustaherukoita tai muita marjoja
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa

Kauratosca

  • 50 g voita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria

Pinnalle

  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl vispikermaa tai 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • (2 rkl Cointreau- tai sitruslikööriä)
  • vadelmia ja mustaherukoita

Valmistusohje

1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja mantelirouhe. Lusikoi marenki perunajauhoilla siivilän läpi tomutetulle leivinpaperille pieniksi kakkusiksi ja tasoita ne mataliksi. Voit tehdä aineksista myös kakun. Levitä marenki kakkua varten pyöreäksi irtopohjavuoan kokoiseksi levyksi, jonka halkaisija on 25-28 cm. Paista marenkeja 175-asteessa noin 20 minuuttia, kakkulevyä hieman kauemmin, kunnes pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä.

2. Asettele marenkeja annosmaljojen pohjalle. Jos teet aineksista kakun, aseta kakkurengas marengin päälle ja suojaa sisäreuna kelmulla.

3. Valmista hyytelö. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Soseuta marjat. Vaahdota kerma. Lisää sokeri, vaniljasokeri, maitorahka ja marjasose. Purista liivatelehdet vedestä ja liuotane kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen marjarahkaan. Jaa marjarahka annosmaljoihin tai kakkuvuokaan marenkien päälle. Pane maljat tai kakku jääkaappiin hyytymään.

4. Valmista tosca. Sulata voi pannulla ja anna ruskistua hieman, älä polta. Paahda kaurahiutaleet voissa. Kun irtorasvaa ei enää näy, lisää sokeri ja kääntele seosta pannulla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet ja paahtuneet. Levitä seos leivinpaperille jäähtymään.

5. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Vaahdota kerma tai vaniljakastike. Sekoita joukkoon valkosuklaa ja mausta liköörillä.

6. Murustele kauratosca hyytyneen marjarahkan päälle. Lusikoi päälle valkosuklaavaahtoa ja korista marjoilla.

Katso myös: Juustokakku lasissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Synttärikakku lasissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.