Taatelisämpylät
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 1 paketti taateleita (250 g)
- 3 dl vettä
- 1 dl öljyä
- 3 dl vettä
- 3 rkl vehnänleseitä
- 50 g hiivaa
- 1-2 tl suolaa
- 4 dl ruisjauhoja
- 8 dl vehnäjauhoja
voiteluun:
- 1 kananmuna tai siirappivettä
Valmistusohje
- Poista kalvo taatelipakkauksen päältä ja leikkaa taatelit pieniksi paloiksi. Tarkista samalla, ettei mukana ole taatelin siemeniä. Kiehauta taatelit vedessä, niin ne pehmenevät.
- Lisää vettä ja vehnänleseitä. Kun neste on kädenlämpöistä, murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, ruisjauhot, vehnäjauhot ja öljy.
- Anna taikinan kohota 1-1,5 tuntia. Leivo taikinasta sämpylöitä. Anna kohota.
- Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jos teet taikinasta kaksi vuokaleipää, paista leivät kypsiksi 175 asteessa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Taatelisämpylät