Tahmea suklaakakku
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 200 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 4 kpl munankeltuaista
- 2.5 dl sokeria
- 3 dl mantelijauhetta
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 4 kpl munanvalkuaista
vuokiin:
- voita
- 5 rkl sokeria
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele 6 pientä annoskulhoa tai uuninkestävää kahvikuppia ja leivitä ne sokerilla. Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa. Erottele munan keltuaiset valkuaisista.
- Vaahdota munan valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
- Lisää suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon. Lisää joukkoon mantelijauhe ja vehnäjauhot. Sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Jaa taikina vuokiin.
- Aseta vuoat vesihauteeseen laakeaan uunivuokaan. Kypsennä suklaakakkuja 180 -asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tahmea suklaakakku