Reseptit

Talvinen appelsiinikakku

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 appelsiinin kuori ja mehu
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl ruokosokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

kostutukseen:

  • 0.5 dl Cointreau-likööriä

Valmistusohje

Talvinen appelsiinikakku

1 Kiehauta siirappi, inkivääri ja appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu. Anna jäähtyä.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää jäähtynyt inkiväärisiirappi sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

3. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

4. Kumoa kakku vuoasta. Pese vuoka kuumalla vedellä, kuivaa ja kumoa hieman jäähtynyt kakku takaisin vuokaan. Kaada likööri vuokaan ja anna imeytyä. Pinnalle voi seuloa tomusokeria.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Talvinen appelsiinikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.