Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tattipasta

Tattipasta valmistuu nopeammin kuin pasta kiehuu. Kokeile tomaattipyreellä silattuun pikapastaan myös kantarelleja, orakkaita ja mietoja haperoita.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tattipasta

  • 2-3 keskikokoista napakkaa tattia
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl pastan keitinvettä
  • 250 g ricottajuustoa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ¼ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 400 g pastaa

Valmistusohje

Tattipasta tehdään helposti näin:

1. Puhdista ja pilko 2-3 eli 300 grammaa keskikokoista napakkaa tattia. Hienonna kaksi valkosipulinkynttä. Hienonna kaksi oksaa tuoretta rosmariinia. Paahda desilitra pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla ja laita ne sivuun odottamaan.

2. Keitä 400 grammaa pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota talteen kaksi desilitraa keitinvettä.

3. Kuumenna puolet eli pari ruokalusikallista oliiviöljyä isolla pannulla. Paista sieniä kuumassa öljyssä 3–5 minuuttia niin, että sienet ruskistuvat. Ota sienet pannulta, lisää loppu öljy ja valkosipulit. Kypsennä valkosipulia minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Se saa hivenen ruskistua ja paahtua, mutta ole tarkkana, sillä se palaa nopeasti. Sekoita joukkoon neljä ruokalusikallista tomaattipyreetä ja pastan keitinvesi. Keitä lientä kasaan noin 5 minuuttia.

4. Sekoita purkki eli 250 grammaa ricottajuustoa kastikkeeseen. Mausta teelusikallisella rosmariinia, teelusikallisella suolaa, puolikkaalla teelusikallisella sokeria ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Lisää sienet ja paahdetut siemenet.

5. Valuta pasta ja sekoita kastike kuumana pastan joukkoon. Tarjoa tattipasta heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2022.

Lue myös: Sienestys: lue ammattilaisen vinkit ja poimi herkulliset sienireseptit

Lue myös Anna.fi: Herkkutatti on sienten aatelia – näin tatit kannattaa käsitellä, säilöä ja valmistaa

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tattipasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.