Reseptit

Tattirieskat

Ainekset

  • 1 kg ryöpättyjä sieniä tai
  • 0.5 kg tuoreita sieniä tai
  • noin 100 g kuivattuja sieniä
  • 5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • (suolaa)
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • 2 dl neljänviljanhiutaleita
  • 0.5 dl öljyä
  • noin 15 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

pinnalle:

  • 100 g parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Tattirieskat

1. Valuta ryöpätyt sienet liemestään. Silppua sienet. Jätä muutama kaunis sieni koristeeksi leivän pinnalle.
2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeähkö taikina. Jos sienissä on suolaa, ei sitä tarvitse lisätä taikinaan. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
3. Leivo neljä rieskamaista leipää. Asettele pinnalle sieniä ja ripota päälle parmesaania. Anna kohota noin 15 minuuttia ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tattirieskat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.