Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat ovat helppoa ja herkullista arkiruokaa. Kasvissyöjä valitsee täytteeksi sienet, lihansyöjä jauhelihan. Muhkea juustokuorrute kruunaa herkun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Täytetyt kesäkurpitsat

  • 4 pienehköä kesäkurpitsaa (noin 1,2 kg)
  • ¼ tl suolaa
  • 3-5 oksaa minttua
  • 3-5 oksaa sileälehtistä persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150-200 g sieniä (tatteja, suppilovahveroita, siitakkeita tai herkkusieniä)
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 2 viipaletta ruisleipää (esimerkiksi Real)
  • ½ tl vastarouhittua pippuria
  • 4 rkl voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

Täytetyt kesäkurpitsat tehdään helposti näin:

1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin, koverra vähän sisustaa ja ripauta pinnalle hiukan suolaa.

2. Murenna leipäviipaleet ja paahda kuivalla pannulla.

3. Silppua yrtit, kuori ja hienonna valkosipuli, huuhdo ja pilko sienet sekä hienonna oliivit ja kesäkurpitsan sisus.

4. Kuumenna 1 rkl öljyä, kuullota valkosipuli (älä ruskista), lisää kesäkurpitsa- ja sienisilppu ja anna nesteen haihtua.

5. Lisää yrtit, leivänmurut, oliivit ja mausteet, tarkista maku ja täytä kesäkurpitsaveneet.

6. Voitele vuoka, aseta siihen veneet, valuta oliiviöljyä päälle ja paista 200 asteessa puoli tuntia.

7. Kokeile kesäkurpitsan kypsyys, ripottele päälle juustoraaste ja anna sulaa uunissa. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki: Tarjoa täytetyt kesäkurpitsat kermaviilikastikkeen kanssa. Lisää kermaviiliin yrttejä sekä ripaus suolaa, pippuria ja sokeria. Halutessasi voit vaihtaa sienitäytteen tilalle jauhelihan (250-300 g).

Lue myös: Kesäkurpitsa – nappaa ohjeet herkkuruokiin, leivontaan ja säilöntään

Lue myös Anna.fi: Parasta kesäkurpitsasta: kesäkurpitsa-focaccia ja 7 muuta houkuttavaa reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetyt kesäkurpitsat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.