Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täytetyt uunibataatit

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 pienikokoista bataattia

Paputäyte

  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • ripaus chilijauhetta
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 prk (285 / 170 g) papumixiä
  • 2 dl pakaste- tai purkkimaissia
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 4-5 rkl hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi minttua, korianteria, persiljaa
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Täytetyt uunibataatit

1. Pese bataatit huolellisesti ja kuivaa ne. Pistele niihin muutama reikä haarukalla. Kääri bataatit omiin folioihin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipuleita öljyssä. Lisää mausteet. Valuta ja huuhtele pavut.

3. Sekoita pavut, jäähtynyt sipuliseos, maissit, ranskankerma ja yrtit. Poista bataateista foliot ja avaa bataatit. Täytä bataatit papuseoksella ja ripottele pintaan hieman juustoraastetta.

4. Kuorruta täytetyt bataatit nopeasti kuumassa uunissa grillivastusten alla, kunnes juusto gratinoituu.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetyt uunibataatit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.