Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tempura

Ainekset

  • 400 g seitiä
  • tai turskaa
  • tai muuta kalafileetä
  • herkkusieniä
  • tai muita sieniä
  • munakoisoa
  • kesäkurpitsaa
  • sipulirenkaita
  • paprikaa
  • porkkanaa

Taikina:

  • 2 kpl kananmunia
  • 3 dl kylmää kivennäisvettä
  • tai olutta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maissitärkkelysjauhoja
  • 1 tl suolaa

paistamiseen:

  • auringonkukkaöljyä

Lisäksi:

  • soijakastiketta
  • 1 rkl wasabitahnaa
  • yhden limetin mehu
  • säilöttyjä inkiväärilastuja
  • retikkaaa
  • porkkanaa

Valmistusohje

 

  1. Paloittele ainekset suupaloiksi.
  2. Sekoita taikina-ainekset. Kuumenna öljy. Upota kala- ja kasvispalat taikinaan. Nosta aineksia vähitellen kuumaan öljyyn. Kypsennä kunnes pinta saa väriä. Nosta tempurapalat öljystä reikäkauhalla talousparin päälle valumaan.
  3. Tarjoa soijakastikkeen, limettimehulla ohennetun wasabitahnan ja inkiväärilastujen kanssa. Tarjoa lisukkeena raastettua retikkaa ja porkkanaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tempura

Sinun täytyy kommentoidaksesi.