Tempura
- Maidoton
Ainekset
- 400 g seitiä
- tai turskaa
- tai muuta kalafileetä
- herkkusieniä
- tai muita sieniä
- munakoisoa
- kesäkurpitsaa
- sipulirenkaita
- paprikaa
- porkkanaa
Taikina:
- 2 kpl kananmunia
- 3 dl kylmää kivennäisvettä
- tai olutta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl maissitärkkelysjauhoja
- 1 tl suolaa
paistamiseen:
- auringonkukkaöljyä
Lisäksi:
- soijakastiketta
- 1 rkl wasabitahnaa
- yhden limetin mehu
- säilöttyjä inkiväärilastuja
- retikkaaa
- porkkanaa
Valmistusohje
- Paloittele ainekset suupaloiksi.
- Sekoita taikina-ainekset. Kuumenna öljy. Upota kala- ja kasvispalat taikinaan. Nosta aineksia vähitellen kuumaan öljyyn. Kypsennä kunnes pinta saa väriä. Nosta tempurapalat öljystä reikäkauhalla talousparin päälle valumaan.
- Tarjoa soijakastikkeen, limettimehulla ohennetun wasabitahnan ja inkiväärilastujen kanssa. Tarjoa lisukkeena raastettua retikkaa ja porkkanaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tempura