Texasilainen Cowboy San Antonio Chili

Texasilainen Cowboy San Antonio Chili 

60+
min
yli 60 min

Ainekset

200 g kuivia ruskeita pintopapuja tai punaisia kidneypapuja
1 l vettä
300 g jauhelihaa
200 g ulkopaistia
2 valkosipulin kynttä
5 rkl oliiviöljyä
2-3 keskikokoista sipulia
2 liemikuutiota
tai suolaa
0.3 tl jauhettua mustapippuria
vajaa 0,3 tl cayennepippuria tai 0,5 tl tuoretta hienonnettua chiliä
0.3 tl meiramia
tai basilikaa
5 tuoretta tomaattia tai 1 tölkki säilöttyjä tomaatteja

Valmistusohje

  1. Liota pavut yön yli vedessä. Kaada liotusvesi pois ja huuhdo raikkaalla vedellä. Keitä uudessa vedessä 3-4 tuntia. Soseuta puolet pavuista monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  2. Papujen kypsyessä kuutio ulkopaisti ja anna palojen maustua marinadissa: 1-2 murskattua valkosipulin kynttä, 2 dl olutta, 3 rkl oliiviöljyä ja mustapippuria tai cayennepippuria.
  3. Kuumenna padassa oliiviöljy ja ruskista siinä murskattu valkosipuli ja hienonnetut sipulit ja sitten jauheliha ja lopuksi marinoidut lihakuutiot. Pienennä lämpöä ja mausta pippurilla, cayennella tai chilillä, liemikuutioilla tai suolalla. Lisää vettä noin 1/2 litraa ja keitä miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin 1 tunnin ajan. Lisää tarvittaessa vettä.
  4. Lisää kuoritut, hienonnetut tuoreet tomaatit tai säilötyt tomaatit, meiramia tai basilikaa ja pippuria, jos se on tarpeen. Lisää pavut ja papusose ja vettä sen verran, että keitto on paksuhkoa. Anna hautua 1/2-1 tuntia.
  5. Tarkista keiton maku, sen on oltava täyteläistä, mutta ei liian mausteista. Tarjoa avokadotahnan ja maissichipsien kanssa.
  • Keitto kannattaa valmistaa lähes valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä maku vain paranee kun mausteet sekoittuvat toisiinsa. Sopii hyvin pakastettavaksi.
  • Guacamole: Soseuta pari pehmeää avokadoa ja mausta sose sitruunan mehulla, murskatulla valkosipulin kynnellä, paprikalla tai cayennepippurilla, suolalla ja jos haluat lisäksi kinkkukuutioilla, kuoritulla ja murskatulla tomaatilla, oliiviöljyllä ja hienoksi silputulla sipulilla. Peitä tarjoiluhetkeen asti kelmulla, niin kastike ei tummu. Ripottele lisäksi maissulastuille juustoraastetta, kuumenna 200 asteisessa uunissa ja tarjoa kuumina avokadososeeseen dipattavaksi keiton kanssa.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
30.05.2007
Kotiliesi