Reseptit

Tiinan suklaakakku

Ainekset

Kakkupohja

  • 6 munaa
  • 6 dl sokeria
  • 6 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 225 g voisulaa
  • 3 dl maitoa

Kuorrutus

  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 keltuaista
  • 200 g tummaa suklaata

Kostutus

  • maitoa ja Baileys-likööriä

Täyte

  • marjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita tai lakkoja)

Valmistusohje

Tiinan suklaakakku

1. Sulata voi ja lisää maito. Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada puolet jauhoseoksesta siivilän läpi muna-sokeriseokseen. Lisää voi-maitoseos ja sekoita. Lisää loput jauhot varovasti.

2. Kaada kakkutaikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua noin tunti 190-asteisessa uunissa.

3. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta kakku maidon ja Baileys-liköörin sekoituksella. Lisää marjoja runsaasti kerrosten väliin. Voit lisätä myös vatkattua vaniljakermaa. Anna kakun makuuntua yön yli.

4. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunan keltuaiset voimakkaasti vatkaten. Lisää sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele marjoille.

Tiinan suklaakakun ohjeen antoi Riitta Asala Koivurannan kahvilasta Oulusta.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tiinan suklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.