Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Timjamintuoksuinen lammaspata

Timjamilla maustettu lammaspata kypsyy mureaksi tomaattien sekä sipulien kera.

Ainekset

  • 1 kg lampaanlihaa (esim paistia tai etuosaa)
  • 1 rkl inkivääriä tai pala tuoretta inkivääriä
  • 1 ruukullinen tuoretta timjamia
  • 1 kg pieniä keltasipuleita
  • 1 kg tomaattia tuoreena tai säilykkeenä
  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl suolaa
  • muutama mustapippuri
  • rasvaa tai öljyä paistamiseen

Valmistusohje

  1. Kuumenna rasva ja kuullota jauhettu tai pilkottu tuore inkivääri ja osa timjamia paistinpannulla. Siirrä mausteet uunivuokaan tai -pataan.
  2. Ruskista kookkaiksi paloiksi kuutioitu liha, jotta lihassyyt sulkeutuvat. Siirrä ruskistuneet lihat uunipataan. Lisää kuoritut kelta- ja valkosipulit sekä tomaatit. Kalttaa tuoreet tomaatit eli kasta ne kiehuvaan veteen ja poista kuori.
  3. Mausta suolalla. Kokonaiset pippurit voit kietoa sideharsonyyttiin, niin ne on helppoa poistaa valmiista ruoasta. Laita pata uuniin 175 asteen lämpöön 2-3 tunniksi. Peitä pata kannella, mutta poista kansi noin 30 minuuttia ennen valmistumista, jotta pinta saa hyvän värin.
  4. Koristele valmis ruoka tuoreella timjamilla. Tarjoa lisäkkeenä perunoita, papuja tai riisiä.

Tee lammaspataa kerralla reilusti, sillä sen maku paranee lämmitettäessä!

 

Katso myös: Karitsan patapaisti

Katso myös: Mausteinen possupata

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 6 parasta pataruokaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Timjamintuoksuinen lammaspata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.