Reseptit

Tomaatti-mangoldipaistos

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 400 g mangoldia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl parmesaaniraastetta
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 4 tomaattia

Valmistusohje

Tomaatti-mangoldipaistos

1. Leikkaa mangoldin lehdet suikaleiksi ja hienonna vaaleat lehtiruodit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

2. Kuullota mangoldia ja valkosipuleita öljyssä, kunnes lehdet pehmenevät. Mausta suolalla. Anna jäähtyä.

3. Notkista kulhossa ricottajuusto ja sekoita joukkoon kanamunat. Lisää sekoittaen parmesaaniraaste, hienonnettu basilika ja hieman jäähtynyt mangoldiseos.

4. Valuta seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Viipaloi tomaatit ja asettele paistoksen pintaan. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasossa noin 25 minuuttia tai kunnes seos saa kauniin värin.

Vinkki: Mehukas tomaattimangoldi-paistos käy ruokaisasta iltapalasta.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatti-mangoldipaistos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.