Reseptit

Tomaatticaponata

Ainekset

  • 1 munakoiso
  • suolaa
  • 1 Kesäkurpitsa
  • sipuli
  • öljyä
  • 1 sellerinvarsi
  • 100 g oliiveja
  • 2 rkl kapriksia

kastike:

  • 1 sipuli
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 1 tl tummaa sokeria
  • nippu basilikanlehtiä tai 1rkl tuoretta timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tölkki säilöttyjä tomaatteja
  • (1 pullo, 180 g aurinkokuivatuista tomaateista valmistettua kastiketta, Heinz)

Valmistusohje

Tomaatticaponata

Tomaatticaponata on italialaisen keittiön klassikko. Tämä resepti on täynnä välimerellisiä makuja tomaatista basilikaan ja munakoisosta oliiveihin. Ruokalajina caponata on monipuolinen ja sitä voikin tarjoilla sekä alku- että pääruokana ja lisukkeena.

  1. Leikkaa munakoiso viipaleiksi. Ripota viipaleille suolaa ja anna viipaleiden hikoilla puolisen tuntia.
  2. Valmista kastike. Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää muut ainekset ja vettä tarpeen mukaan. Anna kiehua hiljalleen tunnin ajan.
  3. Huuhdo suola munakoisoviipaleista. Kuivaa viipaleet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Halkaise kesäkurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Silppua sellerinvarsi ja sipuli. Kuullota kasviskuutiot öljyssä.
  4. Soseuta tomaattikastike ja puserra siivilän läpi kastikkeeksi. Kaada seos kasvisten päälle kattilaan, lisää kaprikset ja silputut oliivit. Hauduta noin 15 minuuttia. Tarkista maku.

Kokeile myös näitä italialaisia herkkuja:
Osso bucco
Salviaraviolit
Italialainen ciabatta
Ruoka.fi: Arancini di riso eli italialaiset friteeratut parmesaani-riisipyörykät

Kuva: Jarmo Wright/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatticaponata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.