Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaattichutney

Ainekset

  • 1 kg kypsiä, punaisia tomaatteja
  • 200 g sipulia
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1-2 rkl sweet chili -kastiketta
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 330 g hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

1. Kalttaa tomaatit kastamalla ne haarukan piikeissä kiehuvan kuumaan veteen ja poistamalla löystyneet kuoret. 2. Lohko kuorettomat tomaatit kattilaan. Lisää joukkoon hienoksi silputtu sipuli, raastettu inkivääri ja kuoritut valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon mausteet ja keitä hiljalleen puolisen tuntia. 3. Kaadas seos tehosekoittajaan ja pyöräytä hieman rouheiseksi. Kaada seos uudelleen kattilaan, lisää hillosokeri ja keitä noin 5 minuuttia. 4. Kaada seos lasitölkkeihin, peitä kansilla, jäähdytä ja säilytä kylmässä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattichutney

Sinun täytyy kommentoidaksesi.