Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaattipiirakka

Tomaattipiirakka on superhelppo tehdä rapsakasta filotaikinasta, maustetusta ricottajuustosta ja raikkaista tuoreista tomaateista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Tomaattipiirakka

  • 250 g filotaikinalevyjä (pakaste)
  • 2 ½ dl oliiviöljyä

Päälle

  • 250 g ricottajuustoa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 500 g erivärisiä ja -kokoisia tomaatteja
  • 2-3 oksaa basilikaa

Valmistusohje

Tomaattipiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Käytä puolen kilon filotaikinapakkauksesta puolet piirakkapohjaan. Levitä yksi filotaikinalevy leivinpaperille uunipellille. Voitele oliiviöljyllä. Käännä reunoilta muutaman senttimetrin sisäänpäin. Nosta päälle toinen levy, voitele öljyllä ja käännä jälleen reunoja. Toista niin kauan kuin levyjä riittää. Tarvitset yhteensä noin kaksi ja puoli desilitraa öljyä.
  2. Paista pohjaa 200 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes pohja on ruskistunut ja pinta rapeutunut.
  3. Vatkaa 250 grammaa ricottaa sileäksi. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se sekä teelusikallinen dijoninsinappia, teelusikallinen suolaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuia juuston joukkoon. Ota 500 grammaa erivärisiä ja -kokoisia tomaatteja. Viipaloi isot tomaatit ja puolita pienet kirsikkatomaatit.
  4. Levitä ricottatahna pohjan päälle. Asettele tomaattiviipaleet juuston päälle. Viimeistele tomaattipiirakka tuoreella basilikalla.

Vinkki! Tee tomaateista myös marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti.

tomaattipiirakka

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2023.

Lue myös Anna.fi: Ranskalainen tomaattipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.