Reseptit

Tomaattiset rapusilakat

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä (1 kg tuoreita)
  • suolaa tai sitruunapippuria
  • tilliä
  • 3-5 tomaattia
  • (ripaus sokeria)
  • (2-3 rkl tomaattipyreetä)

Valmistusohje

Tomaattiset rapusilakat
  1. Mausta silakkafileet sitruunapippurilla tai suolalla ja valkopippurilla ja ripottele fileille runsaasti hienoksi leikattua tilliä. Kiedo fileet rullaksi siten, että kiiltävä nahkapuoli jää sisäpuolelle. Viipaloi tomaatit ja peitä vuoka tomaateilla. Voit lisätä ripauksen sokeria. Jos haluat voimakkaamman maun, lisää vesitilkalla pehmennettyä tomaattipyreetä.
  2. Kypsennä 200 asteessa 25-30 minuuttia tai miedolla lämmöllä kannen alla liedellä. Maistuu lämpimänä ja kylmänä ”köyhän rapuna” kruunutillin koristamana.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattiset rapusilakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.