Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tonnikalapastavuoka

Tonnikalapastavuoka on arkiruokaa parhaimmillaan. Broccolini tuo variä ja makua kermalla höystettyyn tomaattiseen tonnikalapastaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Tonnikalapastavuoka

  • 500 g Conchiglie-pastaa eli simpukan muotoista pastaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tlk (à 150/200 g) tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
  • 400 g tomaattimurskaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 1 ½ dl ruokakermaa
  • 200 g broccolinia tai parskaalin nuppuja
  • 2 dl juustoraastetta (parmesaani, cheddar tai mozzarella)

Valmistusohje

Tonnikalapastavuoka valmistuu helposti näin:

  1. Pilko 200 g broccolineja tai parsakaalia suupaloiksi, pilko myös varret.
  2. Keitä 500 g pastaa pakkauksen ohjeen mukaisesti runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä pari minuuttia, lisää pastakattilaan parsakaalit.
  3. Kuori ja hienonna 2 valkosipulinkynttä ja yksi sipuli.
  4. Kuullota sipulit isosssa kattilassa 1 ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
  5. Lisää sipuleiden joukkoon tomaattimurska ja laakerinlehti. Mausta tomaattikastike suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Anna tomaattikastikkeen hautua 10 minuuttia.
  6. Valuta tonnikalapurkeista suurin osa öljystä pois esimerkiksi tyhjään maitotölkkiin, voit myös käyttää tonnikalojen öljyn sipuleiden kuullottamiseen.  Lisää tonnikala tomaattikastikkeeseen. Sekoita ja lisää joukkoon kerma. Pyöräytä vielä kattilaan kypsä pasta sekä broccolinit tai parsakaali.
  7. Kaada lopuksi tonnikalapasta uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.
  8. Paista pastavuoka uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  9. Tarjoa tonnikalapastavuoka raikkaan, rapsakan salaatin kanssa.

Vinkki: Kokeile myös koululaisten suosikkiruokaa, Palermon pastavuokaa. Se tehdään broilerista.

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy mehevä lohi-pastavuoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tonnikalapastavuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.