Reseptit

Tonnikalavohvelit

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vohvelitaikina:

  • 2 munaa
  • 3 dl laktoositonta maitoa
  • 3 dl maissitärkkelysjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Tonnikalatäyte:

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (370 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 1 prk (200/150 g) tonnikalaa öljyssä
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa

Valmistusohje

Tonnikalavohvelit

1. Valmista ensin tonnikalatäyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla tovi.

2. Lisää joukkoon tomaattimurska, valutettu tonnikala ja mausteet. Anna ainesten kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia, jotta neste haihtuu ja kastike sakeutuu. Anna jäähtyä.

3. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit.

4. Laita vohvelit ritilälle ja nostele ne kasaan juuri ennen tarjoilua, etteivät ne tartu yhteen. Tarjoile vohvelit täytteen kera.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tonnikalavohvelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.