Tosca-jäätelö
- Kasvis
Ainekset
- 150 g mantelilastuja
- 150 g sokeria (1,75 dl)
- 150 g voita
- 1.5 tl vehnäjauhoja
- 3 rkl kuohu- tai vispikermaa
täyte ja koriste:
- 1 l vaniljajäätelöä
- kirsikoita, mansikoita, vadelmia tai lakkoja
Valmistusohje
- Mittaa mantelilastut, sokeri, voi, vehnäjauhot ja kerma kasariin. Kuumenna, kunnes seos sulaa tasaiseksi, mutta älä anna seoksen kiehua.
- Jaa taikina leivinpaperille kahdeksi noin lautasen kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Jos haluat levyistä tasakokoisia, niin levitä seos kypsymään irtopohjavuoan reunaosan sisään leivinpaperin päälle.
- Paista vaaleanruskeaksi 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota lastalla.
- Nosta toinen levyistä tarjoiluvadille kakun pohjaksi. Levitä sille juuri ennen tarjoamista jäätelöä ohuina viipaleina, kuutioina tai palloina, koristele marjoilla ja paina toinen toscalevy päälle.
- Mantelipohjat voi leipoa etukäteen valmiiksi ja säilyttää viileässä tai huoneenlämmössä muutaman päivän.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tosca-jäätelö