Tryffeliperunat
Tryffeliperunat maustetaan tryffeliöljyllä ja timjamilla. Uunissa rapeiksi paahdetut tryffeliperunat sopivat sormisyötäväksi tai lisukkeeksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Tryffeliperunat
- noin 2 kg jauhoisia perunoita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tryffeliöljyä
- 1 tl tryffelisuolaa tai merisuolaa ja kuivattuja tatteja
- mustapippuria myllystä
- timjamia
Valmistusohje
Tryffeliperunat valmistuvat näin helposti uunissa:
1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne kuudeksi lohkoksi. Rouhi suola morttelissa tai myllyssä. Sekoita öljyt ja mausteet perunalohkoihin.
2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada maustetut perunalohkot pellille. Kypsennä tryffeliperunoita 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Katso myös: Uuniperuna neljällä täytteellä
Katso myös Anna.fi: Kalastajan perunat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tryffeliperunat