Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuhti perunavuoka

Tuhti perunavuoka tehdään perunasta ja pekonista. Se on ruoka suureen nälkään. Valitse tähän perunavuokaan jauhoinen, helposti hajoava ja muhevaksi kypsyvä perunalajike.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Tuhti perunavuoka

  • noin 1 kg jauhoista perunaa
  • 120 g pekonia
  • 1 kpl keskikokoinen purjo
  • 100 g juustoraastetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl maitoa tai kevytkermaa
  • 1 kpl kananmuna
  • valkopippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Tuhti perunavuoka valmistuu näin helposti:

1. Pese ja kuori perunat. Raasta kuoritut perunat  karkeaksi raasteeksi kylmään veteen. Silppua pekoni ja halkaistu, huuhdottu purjo. Ruskista pekoni. Lisää purjo pannuun ja kuullota. Siivilöi perunat vedestä.

2. Levitä puolet perunasuikaleista voideltuun uunivuokaan. Kaada purjo-pekoniseos perunoiden päälle vuokaan. Sirottele päälle juustoraaste ja peitä pinta perunoilla.

3. Sekoita ruokakerma ja maito sekä kananmuna ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Tarjoa tuhti perunavuoka raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Vinkkejä perunavuoan tekijälle:

  1. Voit käyttää myös maustettua ruokakermaa. Sitä löytyy sipuleilla, juustoilla, savujuustolla, sinihomejuustolla, chilillä ja aurinkokuivatulla tomaatilla maustettuna.
  2. Voit tehdä ruoan myös kypsistä perunoista, silloin paistoaika on puolisen tuntia.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Peruna-pekonigratiini


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuhti perunavuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.