Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tulinen makkaraminestrone

Höyryävän kuuma makkaraminestrone on syysruokaa parhaimmillaan. Nauti keitto parmesaanilastujen ja tuoreen leivän kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tulinen makkaraminestrone:

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 porkkana
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 punainen chili
  • 100 g mausteista makkaraa, esim. chorizo
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 l kanalientä
  • 1 laakerinlehti
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 50 g spagettia
  • 1 pss (200 g) pätkittyjä vihreitä pakastepapuja

Lisäksi:

  • parmesaania

Valmistusohje

Tulinen makkaraminestrone tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori porkkana ja kuutioi lehtisellerin kanssa pieniksi. Halkaise chili ja hienonna. Kuutioi makkarat. Anna sipuleiden ja porkkanoiden kuullottua hetken aikaa kattilassa.

2. Lisää lehtisellerit, chili ja makkarat. Kääntele seosta hetken ja lisää tomaattipyree ja -murska, kanaliemi ja laakerinlehti. Mausta keitto mustapippurirouheella. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Katko spagetti noin 3 cm:n paloiksi keittoon ja lisää joukkoon myös jäiset pavut. Anna keiton kiehua vielä noin 8 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa vettä.

3. Nauti höyryävä keitto parmesaanilastujen ja tuoreen leivän kera.

tulinen makkaraminestrone
Mausteinen makkara ja punainen chili antavat keitolle potkua. Kuva: Kristiina Kurronen

Lue myös: Helppoja makkararuokia arkeen – katso helpot ohjeet!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Kuuma keitto lämmittää sekä mieltä että mahaa – 7 pakkaspäivän keittoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tulinen makkaraminestrone

Sinun täytyy kommentoidaksesi.