Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Turkkilaiset lammaspyörykät

Turkkilaiset lammaspyörykät tarjoavat melkoisen makuelämyksen mausteiden maailmassa! Tarjoile pyörykät couscousin tai riisin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Turkkilaiset lammaspyörykät

  • 500 g jauhelihaa (lammasta)
  • ½ dl hienoksi hakattua sipulia
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 4 kuivahtanutta paahtoleipäviipaletta
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • ½ dl korintteja
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ripaus chilijauhetta
  • 2 munaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl ruokosokeria
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 2 rkl silputtua minttua
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl kylmää vettä tai kivennäisvettä
  • 1 dl vehnäjauhoja leivittämiseen
  • öljyä paistamiseen

Kastike lammaspyöryköille

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • ripaus chilijauhetta
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 400 g tomaattimurskaa
  • puolen sitruunan mehu
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • ½ dl sultanarusinoita

Valmistusohje

Turkkilaiset lammaspyörykät valmistuvat näin:

1. Valmista kastike: Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Lisää muut ainekset ja hauduta noin tunti. Lisää vettä tarvittaessa.

2. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet, kuullota ne öljyssä ja kaada kulhoon. Jauha leipäpalat, pinjansiemenet ja korintit tehosekoittimessa. Lisää muut ainekset jauhelihaan ja sekoita tasaiseksi lihapullataikinaksi.

3. Mittaa lautaselle vehnäjauhot. Pyörittele taikina pyöryköiksi tai sukkuloiksi ja kieritä ne vehnäjauhoissa. Paista pyörykät öljyssä ja lisää kastikkeen joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoa turkkilaiset lammaspyörykät couscousin tai riisin ja sitruunalohkojen kera.

Vinkki: Lammas maistuu arki-iltana ja juhlapöydässä – kokosimme parhaat lammasreseptit padoista paisteihin

Lue myös Anna.fi: Näin teet ihanat intialaiset lammasvartaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Turkkilaiset lammaspyörykät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.