Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuulihatut pistaasitäytteellä

Tuulihatut pistaasitäytteellä eli pistaasituulihatut ovat hurmaavan kepeitä leivonnaisia, jotka täytetään omatekoisella pistaasitahnalla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Tuulihatut pistaasitäytteellä

  • 2 dl vettä
  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa

Pistaasitahna

  • 2 dl pistaasipähkinänsydämiä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • (muutama tippa vihreää pastaväriä)

Täyte

  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Lisäksi

  • valmista tomusokerikuorrutetta
  • 2 rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

Tuulihatut pistaasitäytteellä eli pistaasituulihatut leivotaan näin:

1. Kuumenna vesi ja voi kiehuvaksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin, ja lisää seos voi-vesiseokseen koko ajan sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta kiinteäksi palloksi. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Lisää munat yksitellen, välillä voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.

2. Pursota paperoidulle uunipellille pieniä tuulihattuja. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Anna tuulihattujen jäähtyä.

3. Valmista pistaasitahna. Aja pähkinät tasaiseksi. Keitä sokeria ja vettä pari minuuttia. Nosta kattila syrjään, ja sekoita joukkoon pistaasirouhe. Anna jäähtyä ja jos tahdot, värjää pastavärillä.

4. Vaahdota kerma tuorejuuston kanssa. Leikkaa tuulihatut kahteen osaan. Nostele pohjalle nokare pistaasitahnaa. Lisää päälle täytettä. Nosta kannet päälle. Koristele pistaasituulihatut sokerikuorruteraidoilla. Ripottele päälle pistaasirouhetta.

Vinkki: Kokeile myös muita makeita tuulihattujen täytteitä

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan suklaatuulihatut

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuulihatut pistaasitäytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.