Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uppiksen letut

Uppo-Nallen letut nautitaan hunajan kanssa. Taikinasta saa suolaisen version, kun lisäät joukkoon pinaattia tai raastettua porkkanaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Uppo-Nallen letut

  • 1 l maitoa
  • 4 munaa
  • ½-1 tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 75 g sulatettua margariinia

Valmistusohje

Uppo-Nallen letut eli Uppiksen lätyt tehdään näin:

  1. Vatkaa jauhot maitoon ja anna jauhojen turvota vähän aikaa. Lisää kananmunat ja suola sekä sulatettu margariini. Vatkaa taikina tasaiseksi.
  2. Tästä taikinasta voit paistaa joko suuria räiskäleitä tai pieniä lettuja ja syödä niitä suolaisen tai makean lisukkeen kanssa. Uppo-Nallen letut ovat tietysti herkkua mansikkahillon ja hunajalla maustetunkermavaahdon kanssa.
  • Lettutaikinaan voit raastaa porkkanaa, lisätä pinaattia tai mausteyrttejä.
  • ”Lettupöydässä Uppo-Nalle kuiskutteli ja Reeta oli hiukan levoton, sillä hän tiesi, ettei äiti pitänyt ollenkaan kun seurassa supateltiin. Koska hän kuitenkin halusi kuulla, mitä Uppo-Nallella oli sanottavanaan, hän unohti kokonaan hyvät tavat.”

Lue myös: Näin teet makeat kaurapuuroletut

Lue myös Anna.fi: Pannukakku on parhaimmillaan mehevä – kokosimme pannukakkureseptit, joita kannattaa testata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uppiksen letut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.