Uunijuusto

Uunijuusto 

60
min
30-60 min

Ainekset

3 dl vettä
2 dl maitojauhetta
1 kananmuna
ripaus suolaa

Valmistusohje

  • Sekoita ainekset ja kypsennä voidellussa vuoassa 175 asteen lämpöisessä uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa uunijuusto lämpöisenä tai kylmänä jälkiruoaksi sokerin, kanelin tai marjojen kanssa.
  • Jos lisäät uunijuustoon veden asemesta maitoa, voit lisätä sitä runsaammin eli 5 dl.
  • Jos käytät uunijuustoon Hyla-maitoa ja Hyla-maitojauhetta, niin alenna lämpötilaa, sillä Hyla-valmisteiset kypsennettävät ruoat ja leivonnaiset tummuvat herkemmin.
  • Parasta uunijuustoa tulee ternimaidosta. Pakastetun ternimaidon voi laittaa suoraan uuniin sulamaan. Lisää mausteeksi 1/2 -1 tl suolaa/1 l ternimaitoa. Kypsennä 175-asteessa noin tunnin ajan tai kunnes seos hyytyy ja on pinnaltaan kullankeltaista.
  • Ternimaidon hyytymisen voi tarkistaa kuumentamalla sitä tilkan kattilassa. Jos maito hyytyy liian kovaksi, lisää tilkka tavallista maitoa tai vettä. Ellei ternimaito hyydy, lisää joukkoon kananmunia.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
10.07.2007
Kotiliesi