Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunijuusto

Uunijuusto syntyy helposti. Sekoitat vain ainekset ja laitat juustomassan uuniin noin 40 minuutiksi. Herkullinen uunijuusto maistuu marjahillojen kanssa jälkiruokana.

Ainekset

Uunijuusto:

  • 3 dl vettä
  • 2 dl maitojauhetta
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

 

  1. Sekoita ainekset ja kypsennä voidellussa vuoassa 175 asteen lämpöisessä uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa uunijuusto lämpöisenä tai kylmänä jälkiruoaksi sokerin, kanelin tai marjojen kanssa.
  2. Jos lisäät uunijuustoon veden asemesta maitoa, voit lisätä sitä runsaammin eli 5 dl.
  3. Jos käytät uunijuustoon Hyla-maitoa ja Hyla-maitojauhetta, niin alenna lämpötilaa, sillä Hyla-valmisteiset kypsennettävät ruoat ja leivonnaiset tummuvat herkemmin.

Vinkit:

  • Parasta uunijuustoa tulee ternimaidosta. Pakastetun ternimaidon voi laittaa suoraan uuniin sulamaan. Lisää mausteeksi 1/2 -1 tl suolaa/1 l ternimaitoa. Kypsennä 175-asteessa noin tunnin ajan tai kunnes seos hyytyy ja on pinnaltaan kullankeltaista.
  • Ternimaidon hyytymisen voi tarkistaa kuumentamalla sitä tilkan kattilassa. Jos maito hyytyy liian kovaksi, lisää tilkka tavallista maitoa tai vettä. Ellei ternimaito hyydy, lisää joukkoon kananmunia.

Katso myös: Itse tehty juusto: Katanjanmarjalla ja rosmariiniinillä maustettu piimäjuusto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunijuusto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.