Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunimunakas

Uunimunakas syntyy kätevästi edellispäivän keitinperunoista, jotka jalostuvat maukkaaksi munakkaaksi. Perunamunakas kypsyy näppärästi uunissa ja säilyy siten taatusti mehevänä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunimunakas:

  • 6-8 keitettyä, kiinteää perunaa
  • voita
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 8 kpl munaa
  • ½ dl kermaa tai vettä
  • 1 dl juustoraastetta
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Uunimunakas tehdään helposti näin:

Uunimunakas on hävikkiruokaa parhaimmillaan, se syntyy edellispäivänä tähteeksi jääneistä perunoista ja jalostuu tällä ohjeella mahtavaksi herkuksi.

1. Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka. Kuullota silputut sipulit ja huuhdottu pinaatti rasvassa. Jos pinaatissa on paksut lehdet, poista lehtiruoti ja ryöppää lehdet pienessä vesimäärässä ennen kuullotusta. Sekoita munat ja kerma tai vesi, juustoraaste ja mausteet keskenään.

2. Lado puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle. Levitä sipuli ja pinaatti vuokaan. Kaada puolet munakasseoksesta päälle. Lado loput perunat vuokaan ja kaada munakasseos pinnalle.

3. Kypsennä munakasta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja munakas hyytyy.

Katso myös: Osaatko valmistaa munakkaan? Näin onnistut varmasti – katso 5 parasta ohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Peruna-lohiuunimunakas


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunimunakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.