Reseptit

Uuniomenat ja helppo vaniljakinuskikastike

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 keskikokoista hapahkoa omenaa
  • 100 g mantelimassaa
  • 3 rkl rusinoita
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl kaneli-sokeria

Vanilja-kinuskikastike

  • 4 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 rkl kinuskikastiketta

Valmistusohje

Uuniomenat ja helppo vaniljakinuskikastike

1. Valmista ensin vanilja-kinuskikastike. Sekoita kattilassa kylmä maito, kanamuna ja perunajauhot. Kuumenna seosta koko ajan, kunnes se pulpahtaa. Siirrä kattila jäähtymään. Mausta jäähtynyt kastike vaniljasokerilla ja kinuskikastikkeella. Siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

2. Pese omenat ja poista siemenkodat. Jaa mantelimassa neljän osaan ja pehmennä palat käsien välissä pötköiksi. Täytä omenankolot mantelipötköillä. Nostele kolojen pinnalle rusinoita. Nosta omenat uunivuokaan ja valuta pinnalle siirappivesiseos. Sirota päälle kanelisokeria.

3. Kypsennä omenoita 225-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes omenat tuntuvat haarukalla pistettäessä täysin pehmeiltä. Tarjoa uuniomenat vaniljakinuskikastikkeen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uuniomenat ja helppo vaniljakinuskikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.