Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uuniperuna

Uuniperuna on helppo ruoka, jonka valmistaminen onnistuu kokemattomammaltakin kokilta. Herkullinen täyte aateloi maukkaan perunan ja se on helposti muunneltavissa oman maun mukaiseksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uuniperunat:

  • 4 suurta Rosamunda-perunaa

Uuniperunoiden täyte:

  • 1.5 dl ranskankermaa
  • 3 rkl mätitahnaa
  • tai anjoviksia
  • tilliä
  • nippu ruohosipulia
  • tai kevätsipulia

Valmistusohje

  1. Pese perunat hyvin, tee pintaan ristiviilto ja kääri ne folioon. Lado perunanyytit uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
  2. Sekoita silputut maustevihannekset ja mätitahna tai valutettu ja silputtu anjovis ranskankermaan.
  3. Avaa folionyytit ja purista pannulapuilla suojatuilla käsillä perunanyyttiä niin, että ristiviilto halkeaa. Lusikoi täytettä perunalle ja nauti kuumana.

Lue myös: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uuniperuna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.