Uuniperuna
Uuniperuna on helppo ruoka, jonka valmistaminen onnistuu kokemattomammaltakin kokilta. Herkullinen täyte aateloi maukkaan perunan ja se on helposti muunneltavissa oman maun mukaiseksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Uuniperunat:
- 4 suurta Rosamunda-perunaa
Uuniperunoiden täyte:
- 1.5 dl ranskankermaa
- 3 rkl mätitahnaa
- tai anjoviksia
- tilliä
- nippu ruohosipulia
- tai kevätsipulia
Valmistusohje
- Pese perunat hyvin, tee pintaan ristiviilto ja kääri ne folioon. Lado perunanyytit uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
- Sekoita silputut maustevihannekset ja mätitahna tai valutettu ja silputtu anjovis ranskankermaan.
- Avaa folionyytit ja purista pannulapuilla suojatuilla käsillä perunanyyttiä niin, että ristiviilto halkeaa. Lusikoi täytettä perunalle ja nauti kuumana.
Lue myös: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uuniperuna