Uunipuuro ja punajuurivuoka tattarista sekä viisi muuta maukasta tattarireseptiä
Tattarista on moneksi. Se sopii niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin sekä gluteenittomaan ruokavalioon. Tattarista loihdit maittavat herkut aamupalalle, lounaalle ja kahvipöytään. Miltä kuulostaisi iki-ihana uunissa pitkään hautunut tattaripuuro, tattarilla paneroitu kuha tai suussa sulavat suklaapiparit?
Puuro on pop! Ja ihan parasta uunissa pitkää hautuneena, ripauksella kardemummaa maustettuna. Tattariuunipuuro on herkkua sellaisenaan puolukkamehukeiton kanssa tarjottuna tai seuraavana päivänä pannulla voinokareessa paistettuna.
Kun haluat tehdä vaikutuksen, tarjoa tattarilettuja bretagnelaisittain. Niiden juju piilee täytteessä. Pannulla paistuvan letun päälle nostetaan ensin kinkkusiivu, sitten päälle rikotaan kananmuna ja lisätään hieman juustoraastetta. Lettu on valmis, kun valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on edelleen juokseva. Nosta lopuksi letun reunat keskelle siten, että siitä muodostuu eräänlainen tasku.
Tällä kivalla tattaripuurolla lähtee päivä pirteästi käyntiin. Puuro saa rouheisuutta auringonkukan- ja pellavansiemenistä, makeutta banaanista ja viikunoista. Tattaripuuro on paitsi superhyvää, myös varsin mainio aamupala siksi, että se laitetaan jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään. Seuraavana päivänä tarvitseekin vain lisätä banaaniviipaleet joukkoon ja herkutella.
Helppoa, nopeaa ja aivan älyttömän hyvää! Nämä taikasanat pätevät tattaripaneroituun kuhaan. Siinä ei ole mitään kovin ihmeellistä, paitsi tattarirouheesta tehty panerointi, joka saa kalan maistumaan entistä paremmalta. Tilkka sitruunamehua ja muutama tuore tillinoksa riittävät mausteeksi.
Hyviä arkiruokareseptejä ei koskaan voi olla liikaa, joten tässä yksi joukon jatkoksi. Lyömättömän hyvä, mutta varsin helppotekoinen punajuurivuoka saa ruokaisuutta tattarista sekä makua ja mehevyyttä vuohenjuustosta. Joukkoon sopivat myös sienet. Tattarinen punajuurivuoka muhii meheväksi uunissa ja maistuu makoisalta myös seuraavana päivänä.
Gluteenittomien tattaripipareiden taikinassa maistuu mukavasti inkivääri, kaneli ja neilikka, jotka sointuvat suloisesti suklaiseen makumaailmaan. Näin herkullista reseptiä on turha pantata jouluun asti, sillä suklaisilla tattaripipareilla kelpaa herkutella sesongista riippumatta.
Nämä marjamuffinit sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon, sillä jauhoina käytetään riisiä ja tattaria. Helpot kahvipöydän hurmurit syntyvät vaahdottamalla keskenään kananmunat sekä sokeri ja lisäämällä sekaan jauhot sekä rasva. Makoisat marjat kruunaavat herkun, mutta lisää ne taikinaan vasta aivan lopuksi, jotta ne säilyvät kokonaisina eivätkä värjää taikinaa.
Lisää herkkuja gluteenittomaan ruokavalioon:
Kikhernekeksit sienisalaatilla
Bataattiletut ja puolukka-chiahillo
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunipuuro ja punajuurivuoka tattarista sekä viisi muuta maukasta tattarireseptiä