Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaaleanpunaiset leivokset

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

  • 100 g voita
  • 150 g mantelimassaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Väliin

  • 2.5 dl kirsikkamarmeladia

Pinnalle

  • 1 pkt (500 g) tomusokeria
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • noin ½ dl vettä

Kukkakoristeet

  • noin 125 g valkoista sokerimassaa
  • pinkkiä tomuväriä
  • valmista sokerikuorrutetta
  • 1 tl mustia nonparelleja tai unikonsiemeniä

Valmistusohje

 

Vaaleanpunaiset leivokset hurmaavat juhlapöydässä. Somat leivokset täytetään kirsikkamarmeladilla, kuorrutetaan vaaleanpunaisella tomusokerikuorrutuksella ja viimeistellään sokerimassasta valmistetuilla kirsikankukilla.

 

1. Nosta voi, mantelimassa ja sokeri monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja murumaiseksi seokseksi. Lisää munat, maito ja kuivat aineet. Sekoita taikinaksi.

2. Levitä taikina leivinpaperoidun uunipellin (30 x 38 cm) päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta pohja ei tummu liikaa. Anna levyn jäähtyä kunnolla.

3. Leikkaa levy kahtia. Levitä toiselle levylle marmeladi, ja nosta toinen levy päälle. Paina hieman, jotta marmeladi tasoittuu. Anna pohjan vetätyä seuraavaan päivään.

4. Valmista koristeet. Kauli sokerimassa tomusokerin avulla ohueksi levyksi ja paina muotilla pieniä kukkia. Muotoile marsipaanit työvälineiden avulla kukiksi. Sivele pintaan tomuväriä. Kuivata kukat folion päällä. Liimaa nonparellit tai unikonsiemenet sokerikuorrutteen avulla.

5. Leikkaa annospaloiksi. Sekoita kuorruteainekset. Valuta puolet leivosten pinnalle. Notkista loppu kuorrute tilkalla vettä ja valuta toisen kuorrutteen päälle. Siisti leivosten reunat veitsellä. Anna jähmettyä hetki. Koristele vaaleanpunaiset leivokset sokerikukilla.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia: Mehevä limettikakku Sitruunakääretorttu Tuulihatut pistaasitäytteellä Ruoka.fi: Aleksanterin leivokset

Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaaleanpunaiset leivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.