Vaaleat mokkapalat
Vaaleat mokkapalat leivotaan ilman kaakaojauhetta. Leivosten pintaan voi tehdä koristeeksi kauniin marmorikuvion.
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 50 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 rkl vahvaa kahvia
- 3 kananmunaa
- 400 g kondensoitua maitoa
kuorrutus:
- 3 dl tomusokeria
- ½ dl vettä
Raidoitukseen:
- 1 dl tomusokerikuorrutusta
- 1 tl vahvaa kahvia
Valmistusohje
Vaaleat mokkapalat leivotaan näin:
1. Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla noin 25 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka.
2. Vaahdota munat. Kaada kondensoitu maito hiljalleen munavaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää voisula, jauhot ja kahvi. Kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Sekoita tomusokeri ja vesi. Ota neljännes kuorrutuksesta kulhoon ja mausta kahvilla. Levitä valkoinen sokerikuorrutus jäähtyneelle kakkulevylle. Kaada heti joukkoon raidoiksi kahvikuorrutusta. Vedä veitsellä kahviraitojen yli poikkiviilto, saat mokkapalojen pintaan kauniin marmorikuvion. Tarjoa vaaleat mokkapalat hyvän kahvin kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Leivo pellillinen piirakkaa tai kakkua – nämä suolaiset ja makeat peltileivonnaiset vievät kielen mennessään
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaaleat mokkapalat