Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelma-valkosuklaamacaronit

Vadelma-valkosuklaamacaronit ovat vaalean hempeitä ja hienostuneita leivonnaisia. Makea valkosuklaa ja vadelma ovat täydellinen yhdistelmä, joka sopii macaronien täytteeksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 3 kananmunanvalkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 4 rkl vettä
  • 3 dl hienojakoista mantelijauhoa (Risenta)
  • 2 ½ dl tomusokeria

Valkosuklaa-vadelmatäyte

  • 50 g valkosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 8-10 tuoretta vadelmaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin täyte. Rouhi valkosuklaa hienoksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon valkosuklaarouhe. Sekoita tasaiseksi. Painele vadelmat haarukan avulla siivilässä niin, että sose valuu kermaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulla niin, että kelmu tarttuu täytteen pintaan. Näin täytteeseen ei muodostu kuorrutepintaa. Nosta jääkaappiin noin 4 tunniksi tai anna olla yön yli.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunanvalkuaiset teräs- kulhossa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Keitä sokerilientä noin 2 minuuttia, kunnes lämpötila on digitaalimittarilla mitattuna 116 astetta. Ole tarkkana, koska lämpötila nousee hetkessä monella asteella.

3. Lisää kuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon ohuena nau-hana, samalla koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on tukevaa ja jäähtynyttä.

4. Yhdistä mantelijauhe ja tomusokeri. Siivilöi manteli-tomusokeriseos valkuais-sokerivaahtoon vähän kerrallaan ja varovaisesti nuolijalla samalla käännellen. Kääntele huolellisesti tasaiseksi taikinaksi. Kaavi taikina pursotinpussiin. Pursota leivinpaperoidulle uunipellille kolikon kokoisia kekoja. Jätä hieman leviämisvaraa. Kopauta peltiä muutaman kerran, jotta leivosten pinta tasoittuu.

5. Anna leivosten levätä 30 minuuttia ennen paistoa. Paista leivospohjia 150-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna macaronien jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.

6. Vaahdota täyteseos ja täytä leivokset juuri ennen tarjoilua. Säilytä valmiita macaroneja jääkaapissa. Täyttämättömät leivospohjat säilyvät tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Katso myös: Macarons – punaisten marjojen macarons-leivokset

Anna.fi/ruoka: Marja-mascarponekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelma-valkosuklaamacaronit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.