Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelma-valkosuklaamuffinit

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 0.5 dl maitoa
  • 2 prk (240 g) smetanaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0.5 l vadelmia

kuorrutus:

  • 100 g valkosuklaata
  • 150 g voita
  • 2.3 dl tomusokeria
  • vadelmia

Valmistusohje

 

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan kuivat aineet, maito ja smetana. Lisää vadelmat ja sekoita varovasti.

2. Annostele taikina muffi nipellille tai tukeviin muffi nivuokiin ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.

3. Sulata vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää vaahtoon valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.

4. Koristele jäähtyneet muffinit runsaalla kerrokselle valkosuklaakuorrutusta ja asettele pintaan koristeeksi muutama kaunis vadelma. Kuorrutus säilyy jääkaapissa muutaman päivän.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelma-valkosuklaamuffinit

Pettynyt

Kuorrutteeseen ei noin paljoa voita, tuli todella rasvaista.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.