Vadelmainen Tiramisu
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
- sormikeksejä
- tai kääretorttulevy
kostutus:
- 1 dl vadelmamehua
- täyte:
- 250 g mascarbonejuustoa tai
- tai maustamatonta tuorejuustoa tai
- tai paksua jogurttia (rasvaa 10 %)
- purkki vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kuohukermaa
- 1 l vadelmia
- 3 dl vadelmahilloa
koristeeksi:
- vadelmia tai muita marjoja
- sitruunamelissan lehtiä tai mintun oksia
Valmistusohje
- Vaahdota kerma tai vaniljakastike ja sekoita se juuston tai jogurtin kanssa.
- Sekoita marjat hilloon. Jätä muutama marja koristeluun.
- Aseta kerros keksejä tai puolet kääretorttulevystä tarjoiluastian pohjalle. Kostuta keksit mehulla. Lusikoi päälle marjoilla raikastettua hilloa ja juustoseosta.
- Aseta päälle toinen kerros keksejä tai toinen torttulevyn puolikas ja marjahilloa sekä juustoa. Korista juusto-kermaseoksella ja marjoilla sekä yrttien lehdillä. Tarjoa heti.
- Vinkki: Pohjana voi käyttää joko keksejä, marenkia tai kääretorttulevyä. Jos et ole varma esimerkiksi lakkiais- tai syntymäpäivävieraiden määrästä, tätä voi kakkua koota sitä mukaa lisää kuin vieraita tuntuu tulevan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelmainen Tiramisu