Vadelmajäädyke
Vadelmajäädyke syntyy yllättävän helposti pakastevadelmista, kananmunankeltuaisista ja kermasta. Marjajäädyke hurmaa jälkiruokana.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Vadelmajäädyke
- 200 g pakastevadelmia (noin 4 dl)
- 3 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- (2-3 rkl marjalikööriä)
Valmistusohje
Vadelmajäädyke valmistuu helposti näin.
- Puserra sulaneet vadelmat soseeksi esimerkiksi siivilän läpi tai hienonna ne monitoimikoneessa.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä keltuais-sokerivaahtoon marjasose ja lopuksi vatkattu kerma. Mausteeksi voit lisätä jotain marjalikööriä, esimeriksi vadelma- tai vadelma-mesimarjalikööriä.
- Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä kelmulla tai kannella ja jäädytä pakastimessa.
- Ota vadelmajäädyke pakastimesta aterian alkaessa jääkaappiin. Kasta jäädykevuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jälkiruoka tarjoiluvadille. Anna vadelmajäädykkeen pehmentyä noin 20 minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
- Vadelmien asemesta marjoiksi sopivat hyvin mustaherukat, puolukat tai karpalot.
- Käytä valkuaiset esimerkiksi joulupiparkakkujen tomusokerikuorrutukseen, marenkien valmistamiseen tai pakasta ne.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vadelma-valkosuklaamousse
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelmajäädyke