Reseptit

Vadelmaleivokset

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 1 liivatelehti
  • 2 rkl limetin tai sitruunan mehua
  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • 3 rkl sokeria
  • 200 g kotimaisia pakastevadelmia

Ympärille:

  • valkoista sokerimassaa

kuorrute:

  • 4 dl tomusokeria
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl vadelma- tai mansikkamehua
  • 2 rkl maitoa

Valmistusohje

Vadelmaleivokset

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon. Kääntele varoen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia.

2. Kumoa kääretorttulevy puhtaalle leivinpaperilevylle, jolle on siroteltu sokeria. Irrota pohjapaperi ja anna kääretorttulevyn jäähtyä.

3. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista kuivaksi ja sulata kuumennettuun sitrusmehuun. Notkista kulhossa mascarponejusto ja sekoita joukkoon sulatetut vadelmat ja sokeri. Valuta liivateseos vadelmatäytteeseen ja sekoita huolellisesti. Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle. Anna rullan vetäytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli kylmässä ennen tarjoamista.

4. Notkista sokerimassa käsien välissä ja kauli tomusokeroidulla leivinpöydällä ohueksi levyksi.

5. Leikkaa kääretorttu annosleivoksiksi. Leikkaa sokerimassasta leivosten korkuisia suikaleita ja kiedo leivosten ympärille.

6. Valmista kuorrute. Nosta tomusokeri ja pehmeä voi monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää mehua vähitellen ja sen jälkeen maito. Anna koneen käydä, kunnes seos on pehmeää. Nosta kuorrute pursotinpussiin ja pursota leivosten pinnalle. Koristele vadelmilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmaleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.