Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelmapiirakka

Vadelmapiirakka saa tässä reseptissä makean hunnun marengista. Sitruunainen vadelmapiirakka on herkullisen raikas ja samalla makea – kesän paras vadelmapiiras.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vadelmapiirakka:

  • 150 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl Kylmää vettä

Vadelmapiirakan täyte:

  • 2 dl vettä
  • 3 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 dl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3 munankeltuaista
  • 50 g voita
  • ½ l vadelmia

Vadelmapiirakan pinnalle:

  • 3 munan valkuaista
  • ½ tl sitruunamehua
  • 3 ½ dl erikoishienoa Siro-sokeria
  • 200 g vadelmia

Valmistusohje

Vadelmapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Nypi kuutioitu voi, vehnäjauhot ja sokeri muruseokseksi. Lisää kylmä vesi ja anna piirakkataikinan levähtää jääkaapissa puolisen tuntia.

2. Mittaa vesi, maissitärkkelys, sokeri, sitruunankuori ja mehu kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Sekoita joukkoon keltuaiset. Ota kattila liedeltä ja vatkaa voi seokseen.

3. Kauli taikina hieman piirakkavuokaa suuremmaksi levyksi ja aseta levy vuokaan. Painele taikina reunoille ja pane vuoka pakastimeen 15 minuutiksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

4. Ota piirakkapohja pakastimesta ja tue reunat foliopannalla. Esipaista piirakkapohjaa kymmenisen minuuttia. Vatkaa valkuaiset, sitruunamehu ja 2 dl sokerista teräs- tai lasikulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vielä 1 dl sokeria koko ajan vatkaten. Murskaa vadelmat ja lisää loput sokerista. Kääntele seos vähitellen marengin joukkoon ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi.

5. Poista foliopanta piirakkapohjan ympäriltä ja levitä sitruunakiisseli vuokaan. Kumoa päälle vadelmat. Levitä vadelmamarenki piirakan päälle ja kypsennä vadelmapiirakka uunin keskiosassa. Kypsennysaika on noin viitisen minuuttia, kunnes piirakan pinta saa väriä. Uunin suuluukku voi olla raollaan marenkia kypsennettäessä.

Vinkki: Miten marenki tehdään? Listasimme erot ranskalaisen, italialaisen ja sveitsiläisen marengin teossa ja niiden käytössä

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan hurmaavat vadelma-toscapalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.