Välimerellinen lammaspaisti
Herkullisen välimerellinen lammaspaisti sopii erinomaisesti pääsiäispöytään! Voit tarjota lammaspaistin valkosipuli-rosmariinipaahdettujen perunoiden kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
- 1 (noin 1,5 kg) luuton karitsanpaisti
- 2 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Täyte
- 75 g fetajuustoa
- 3 rkl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
- 8 mustaa kalamata-oliivia
- 4 rkl pinjansiemeniä
- 2 valkosipulinkynttä
- muutama oksa tuoretta oreganoa
Ruskistamiseen
- voita ja öljyä
Valmistusohje
1. Nosta lammaspaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista paistista ylimääräiset rasvat ja kalvot. Aloita reunalta ja leikkaa paisti auki yhtenäiseksi, tasaiseksi levyksi kuin kirja. Nuiji lihanuijalla tasaiseksi. Mausta lihan pinta suolalla ja pippurilla.
2. Hienonna fetajuusto ja sekoita yhteen tomaatinpalojen, pilkottujen oliivien ja pinjansiemenien kanssa. Purista täytteeseen valkosipulinkynnet ja riivi joukkoon oreganonoksista lehdet.
3. Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido käärö kostutetulla puuvillalangalla. Ruskista lihakäärö pannulla joka puolelta. Mausta lihan pinta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileerullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Lorauta vuokaan hieman vettä.
4. Kypsennä lammaspaistia 125-asteisessa uunissa, kunnes lihamittari näyttää 58-62 astetta. Filee on täysin kypsä, kun sisälämpö on noin 70 astetta. Kääri filee hetkeksi folioon vetäytymään ennen leikkaamista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Välimerellinen lammaspaisti