Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Välimerellinen lammaspaisti

Herkullisen välimerellinen lammaspaisti sopii erinomaisesti pääsiäispöytään! Voit tarjota lammaspaistin valkosipuli-rosmariinipaahdettujen perunoiden kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 1 (noin 1,5 kg) luuton karitsanpaisti
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria

Täyte

  • 75 g fetajuustoa
  • 3 rkl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 8 mustaa kalamata-oliivia
  • 4 rkl pinjansiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • muutama oksa tuoretta oreganoa

Ruskistamiseen

  • voita ja öljyä

Valmistusohje

1. Nosta lammaspaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista paistista ylimääräiset rasvat ja kalvot. Aloita reunalta ja leikkaa paisti auki yhtenäiseksi, tasaiseksi levyksi kuin kirja. Nuiji lihanuijalla tasaiseksi. Mausta lihan pinta suolalla ja pippurilla.

2. Hienonna fetajuusto ja sekoita yhteen tomaatinpalojen, pilkottujen oliivien ja pinjansiemenien kanssa. Purista täytteeseen valkosipulinkynnet ja riivi joukkoon oreganonoksista lehdet.

3. Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido käärö kostutetulla puuvillalangalla. Ruskista lihakäärö pannulla joka puolelta. Mausta lihan pinta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileerullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Lorauta vuokaan hieman vettä.

4. Kypsennä lammaspaistia 125-asteisessa uunissa, kunnes lihamittari näyttää 58-62 astetta. Filee on täysin kypsä, kun sisälämpö on noin 70 astetta. Kääri filee hetkeksi folioon vetäytymään ennen leikkaamista.

 

Katso myös nämä ohjeet:

Valkosipuli-rosmariinipaahdetut perunat

Valkosipuliset karitsan ribsit

Lammasribsit

Lammassaslikit

Lammaspata

Lampaan lapa

Ruoka.fi: Hitaasti paahdettu lampaan lapapaisti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Välimerellinen lammaspaisti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.