Välimeren perunasalaatti
Välimeren perunasalaatti on raikas, mutta ruokaisa lisuke. Reseptin takaa löytyvät juhlapalvelun pitäjät Raisa Karilainen ja Krista Väisänen. Salaatti sopii buffet-pöydän tarjottavaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Välimeren perunasalaatti:
- 1.3 kg keitettyjä, kuorittuja perunoita
- 150 g purjoa
- 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 200 g mustia oliiveja
- 150 g kaprista
Kastike:
- 1 dl oliiviöljyä
- ¼ dl valkoista balsamiviinietikkaa
- 1 rkl rouhittua mustapippuria
- 2-3 tl suolaa
- 1 rkl Provencale-mausteseosta
Koristeeksi:
- isoja, varrellisia kapriksia
Valmistusohje
- Keitä perunat kypsiksi jo edellisenä päivänä. Kuutioi jäähtyneet perunat. Silppua myös purjo sekä aurinkokuivatut tomaatit.
- Sekoita kastikkeen ainekset. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, koska oliivit ja kaprikset ovat suolaisia.
- Sekoita kaikki ainekset sekä kastike varovasti nostellen. Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele kapriksilla.
Lue myös: Raikkaat ja ruokaisat salaatit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Välimeren perunasalaatti