Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosipulikurkut

Avomaankurkut ovat satoisia. Tee niistä ihania valkosipulikurkkuja. Piparjuurilastut ja mustaherukanlehdet tekevät näistä kurkuista erityisen herkulliset.

Ainekset

Valkosipulikurkut:

  • 3 kg avomaankurkkuja
  • 1 valkosipuli
  • tillinoksia
  • piparjuurilastuja
  • mustaherukanlehtiä

liemi:

  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 1.5 l vettä
  • 2.5 dl sokeria
  • 1 dl karkeaa suolaa
  • 1 rkl kokonaisia valkopippureita
  • 1 rkl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

Valkosipulikurkut valmistuvat noin 30 minuutissa.

1. Lado pestyt ja pyyhkeen päällä valutetut kurkut tölkkeihin kerroksittain mustaherukanlehtien, tillinvarsien, valkosipulinkynsien ja piparjuurilastujen kanssa.

2. Kiehauta liemen ainekset. Jäähdytä ja kaada kylmä liemi kurkkujen päälle. Aseta päälle kevyt paino, jotta valkosipulikurkut pysyvät liemessä.  Valkosipulikurkut maustuvat parhaimmilleen noin kahdessa viikossa. Säilytä valkosipulikurkut jääkaapissa.

Lue myös: Avomaankurkkua purkkiin ja pikkelsiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipulikurkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.