Valkosipulikurkut
Avomaankurkut ovat satoisia. Tee niistä ihania valkosipulikurkkuja. Piparjuurilastut ja mustaherukanlehdet tekevät näistä kurkuista erityisen herkulliset.
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Valkosipulikurkut:
- 3 kg avomaankurkkuja
- 1 valkosipuli
- tillinoksia
- piparjuurilastuja
- mustaherukanlehtiä
liemi:
- 4 dl väkiviinaetikkaa
- 1.5 l vettä
- 2.5 dl sokeria
- 1 dl karkeaa suolaa
- 1 rkl kokonaisia valkopippureita
- 1 rkl sinapinsiemeniä
Valmistusohje
Valkosipulikurkut valmistuvat noin 30 minuutissa.
1. Lado pestyt ja pyyhkeen päällä valutetut kurkut tölkkeihin kerroksittain mustaherukanlehtien, tillinvarsien, valkosipulinkynsien ja piparjuurilastujen kanssa.
2. Kiehauta liemen ainekset. Jäähdytä ja kaada kylmä liemi kurkkujen päälle. Aseta päälle kevyt paino, jotta valkosipulikurkut pysyvät liemessä. Valkosipulikurkut maustuvat parhaimmilleen noin kahdessa viikossa. Säilytä valkosipulikurkut jääkaapissa.
Lue myös: Avomaankurkkua purkkiin ja pikkelsiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosipulikurkut